Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Friday, 21 January 2011

Percaya...Kepercayaan...1

Ari tu tengok citer baazigar...hehe...sesekali tengok hindustan..Rasa-rasanya da lama jugak aku tak layan citer hindi ni..Boleh tahan jugak citer tu...Wlaupun citer lama...kira boleh layan la...

Dan lagi...baru-baru ni jugak aku telah mengikuti 1 serial drama la dari korea.."Pink Lipstick"...Menarik..So far lum ada tinggal lagi episod dia...hehe..Nak kata hero dia ensem...choi...tak ensem ok...heroin dia...hm...ok la kot...tp aku tak tau pun name pelakon tu......

Cerita tentang kepercayaan yang dicurahkan...tapi  akhirnya kita dapat tau yang selama ni kita macam orang bodoh percayakan dia..Yang menipu tu pulak ada kepentingan sendiri..Ada tujuan kenapa dia menipu...

Bile tengok citer2 mcm ni...actually...kat dunia nyata ni pun memang ada manusia jenis macam tu..Jenis pentingkan diri..Lagi yang menyebabkan takut tu ialah..orang kita percaya boleh menjadi pelindung kita la buat benda tu..Ciss...bedebah sungguh..

Bila da kantoi..time tu si penipu banyak plak alasan kan...yang si kene tipu hidup2 ni pulak..time2 mcm ni la nak ter'flashback' benda2 yang berlaku before ni...

oh...patut la dulu mcm ni..mcm gitu...

Maka...baru la perasan yang diri da kene tipu sejak awal2 lagi...

Benda ni memang ada berlaku...Aku percaya la..maybe pernah terjadi pada korang..dan...pada aku jugak la..(hehe....)..Dan benda ni berlaku tak semestinya si penipu tu adalah pasangan kita...Ada jugak sedara mara...adik beradik...kaum kerabat...kawan-kawan......

.......dan mungkin jugak.......KITA la penipu tersebut...

Berapa percent yang korang percaya dengan orang keliling korang tu... Sukar kan...Lagi2 kalo orang tu adalah orang yang kita da kenal lama...atau orang kita sayang...cinta...mcm la dalam drama tadi...

Kalo dalam cinta...kata kene jujur...kene percaya...kene setia...dan lain-lain lg la...Tapi bile jadi benda2 mcm ni...memang menakutkan kan...

Sebab tu la...aku pernah baca...tp tak ingat la kat mana...da lama dah...Dia kata..jangan percaya dengan orang lain 100%...Kene simpan sikit untuk diri kita...Maybe kene percaya  dalam 60% je ke..kan...

Sebabnya...kita manusia normal...biasa..(kalo paranormal tu aku tak tau la plak...hehe...).memang takleh nak baca fikiran orang lain..takleh tau ape yang ada dalam hati orang lain...Bak kata...rambut sama hitam...tapi hati lain-lain...Tapi...orang sekarang pun rambut da kaler2...hehe...

1 comments:

zilzul said...

gud post..!

Post a Comment